Gourmet mat i Lisboa til norske pizza priser

Det er mange gode restauranter i Lisboa, men her som i andre byer er variasjonen stor både mht pris og kvalitet.Vi har selvsagt bare besøkt noen få. For å spare deg for mulige skuffelser så har vi her tre strålende anbefalinger å komme med. Og da er jo den ovale weekenden berget, selvsagt krydret med litt shopping og kulturelle opplevelser etter eget eller andres ønske. Here it is:

Flor de Laranja– marokkansk mat og stemning på sitt beste i Bairro Alto. Bare 18 sitteplasser og en ansatt, Rabea Esserghini, som lager maten, servere den og er stemningsskaper.

Tore, Rabea og Anne

Bare la henne bestemme – det blir best sånn. Prøv gjerne tangine med lam eller kylling. Og la de magiske kryddersmakene og musikken henfør deg til paradis.Restauranten ble i 2011 kåret av Tripadvisor sine anmeldere til en av de beste i Lisboa uansett kjøkken, og får fortsatt stråelende omtaler.Vi betalte sånn ca 70 euro inkl tips for oss to. Sterk anbefaling. Stengt søndager

Tasca da Esquina i Campo do Ourique området er en av flere restauranter som den kjente portugisiske kokken Vitor Sobral driver. Her serveres små retter tilsvarende tapas, men på portugisisk heter det petiscos. Du kan la kokken servere deg dagens fire, fem eller seks retters meny eller bestille selv fra utvalget. Fantastisk mat og godt vinutvalg.Prøv gjerne rå og marinert klippfisk og tunfiskretten, Autum Salteado. Lite og intimt sted med hyggelig og servicevennlig betjening. Bestill gjerne plass nært kjøkkenet så får du mere atmosfære. Vi betalte ca 75 Euro for oss to for mange små og gode retter og en flaske god Douro vin. Sterk anbefaling.  Stengt søndager.Takk Christian for tipset!

Siste: Mandag 22. oktober 2012 var 22 kjøkkensjefer fra Norge gjester her. Det velger jeg å ta som et kvalitetstegn.

Esperanca er en enkel men meget god italiensk restaurant i Bairro Alto området. Rustikt og hyggelig sted som hver gang vi har vært der er fullt av folk, de fleste en del yngre enn oss. Vi spiste full pakke og jeg fikk den største grappaen  jeg har fått noen gang. Nesten på grensa til uforskammet. Nydelig enkel, god og rett frem italiensk mat, som på de gode italienske i Italia. Både pizza og pasta. Prøv gjerne carpaccio av klippfisk eller tunfisk, svart pasta med reker og og selvsagt en god tiramitsu til dessert. Anbefales. Betalte totalt ca 65 euro for oss to inkl tips.

Generelle tips:

Bestill bord på forhånd så slipper du å bli skuffet.

Bor du sentralt så ta taxi. Den koster ca 40 – 50 kr og så kommer du rett frem.

Tips på restaurant. Jeg betaler mellom 5 og 10 % når jeg er fornøyd. Hvis ikke ingenting eller svært lite.

Jeg kan  garantere gode matopplevelser på alle disse tre stedene. Og så er det i tillegg meget hyggelige steder med hyggelige mennesker som i sum gir dere gode opplevelser. Enjoy!

.

3 thoughts on “Gourmet mat i Lisboa til norske pizza priser

 1. Hei!
  Så fin blogg dere har, og matelsker som jeg er, så ble jeg lokket hit da jeg så dere hadde skrevet om forskjellige restuarant oppleveser.
  Noen forslag til deres fremtidige eventyr;
  Trempe- Campo de Ourique- En skikkelig liten Portugisisk Tasca. Her kan dere spise og drikke godt for under 50€. Del gjerne en grillrett, og en Tamboril de caril med Gambas. Mmmmm.
  Ramiro- Byens beste og morsomste sjømatrestaurant etter mitt syn. 70-80€ og dere får krabbe, reker, amoeijhoas etc. Bestill en “sorbetto” til dessert, og få en dæsj vodka på toppen. Anbefalles. Ta gjerne også litt pata negra og en øl mens dere venter på plass:)

  Jeg har forresten startet ett lite selskap her nede, hvor vi forsøker å vise hvor fantastisk Lisboa er. Ta gjerne en titt; http://www.bomdia-lisboa.com

  mvh,
  David

  • Hei,

   takk for hyggelig respons.
   Har jo lest litt om dere tidligere.
   Fin side dere har.
   Jeg skal lage en kopling til den 🙂

   Mvh Tore

 2. I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra money, search for:
  Boorfe’s tips best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *