Vin

Portugal er en fantastisk rikt vinland. Og de ofte robuste og rustikke rødvinenen fra Douro, Dao og Alentejo passer godt til blant annet klippfiskretter.

Her vil komme mer om vin og gode vintips etterhvert, i samarbeide med Vinredaktøren.

Øl og dram

Mange nordmenn foretrekker øl og dram til torske retter. I Norge er drammen oftest synonymt med akevitt. I Portugal synes ikke denne kombinasjonen med dram og øl å være fremtredende. Man drikke øl eller vin – eller alkoholfritt – til maten.

Men etter maten tar man gjerne en portugisisk brandy Macieira eller en Modroino, som jeg vil kalle en portugisisk grappa. Den kan ofte være hjemmelaget – eller produsert av en venn eller en slektning, i alle  fall om du får den servert på en av de lokale restaurantene.

Alkoholfritt

Overraskende mange portugisere drikker mineralvann og juice til maten.
Mange kjører bil når de skal ut og spise og lavere promillegrense kombinert med økt antall kontroller og strenge straffer har fått mange portugisere til å velge å kjøre rusfrie.