Fisk på grill – en portugisisk favoritt

Portugiserne elsker å grille fisk og annen sjømat. I sardin sesongen (mai til oktober) siver den litt ramme lukta av grilla sardiner ut fra balkonger og restauranter. Dette er lang og populær tradisjon og den dyrkes fortsatt lidenskapelig, spesielt blant eldre. Restaurantene viser stolt frem sine rike fiskedisker og du kan velge den fisken du vil ha grillet. Og de gjør det enkelt. De bretter ut fisken med hodet på, smører på litt olje på begge sider, salter og så er det rett på grillen. Sardinene grilles som regel usløyd. Serveres oftest bare med en enkel salat med tomat, løk og olje samt litt poteter. Og porsjonene er som oftest rikelige. Skylles ned med husets hvitvin eller rødvin.

xxxx
Grilling rett på gata. Portugisisk street-food
Stort utvalg

Når fisken er fersk så lar de fisken være tilnærmet naturell. Her er jeg helt enig med portugiserne. Ikke så mye dill dall som tar vekk oppmerksomheten fra det gode råstoffet.
Ofte er disse gate restaurantene enkle med plast stoler og ruglete plastbord. Ikke la deg skremme av eksteriøret, men gå bort til disken, sjekk fisken og se også på hva de andre spiser. Det er lov å peke og å bestille det samme. Prisene kan variere mye. Noen priser er pr porsjon og noen oppgis pr kg. Sjekk dette slik at du ikke får deg en ubehagelig overraskelse.

Her er noen av mine favoritter fisker på grillen – portugisisk (engelsk):

  • Dourada (Gilt-Head Bream) 
  • Robalo (Sea Bass)
  • Sardinhas (Sardins)
  • Bacalhau (salted cod)
  • Pescada (hake) 
  • Atum (Tuna) 
  • Linguado (Sole) 
  • Salmão (Salmon) 
  • Corvina (Meagre) 
  • Salmonete (Red Mullet)
  • Polvo (Octopus) 
Grilla klippfisk- Bacalhau Lagareiro
Mye og god mat for fiske elskere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *