I portugisiske butikker finnes det et stadig større utvalg av ferdig utvannet klippfisk – Bacalhau demolhado. De finnes i forskjellige pakningsstørrelser og du kan også velge hvilke deler av klippfisken du kjøper. Jeg har bl.a. prøvd to typer fra Auchan, Posta tradicional og Lombos, begge av Graudo kvalitet. Forskjellen på disse er at Lombos er bare “indrefilet” av klippfisken mens tradicional er blanding av stykker fra alle deler av fisken. Erfaringene fra bruken av disse stykkene i ulike retter er meget gode og jeg lurer på hvorfor slike pakker ikke selges i Norge.
Jeg er helt sikker på at de ville blitt en suksess.. Og det er jo heller ingen grunn til at de skal være dyrere i Norge enn i Portugal.
Prisene for en to kilos pakke ferdig utvannet tradicional på tilbud var 19 euro, mens to kilo lombo kostet 26 euro. Priser pr august 2012. Det er jo dyrere enn ikke utvannet klippfisk av Graudo kvalitet som koster ca 8-9 euro i butikk i Portugal. Husk her at 1 kilo ikke utvannet blir til ca 1,4 kilo ferdig utvannet klippfisk.
Hei, litt info om klippfisk:
Betegnelsen “Graudo” angir en klippfisk i størrelseskategorien 2-3 kilo. Fisk over 3 kilo betegnes som “Especial” – og er å foretrekke.
Dere får tak i utvannet, gryteklar klippfisk i norske butikker. Her er en link til en produsent (i Tromsø): http://www.halvorsfisk.no/produkter/. Lykke til!
Heia Berit,
Joda jeg vet om Halvors klippfisk og har prøvd den. Men den er ikke helt den samme som disse produktene. Her er bl.a. skinn og bein på. Og så er jo de norske pakkene så dyre, 325 kr pr kg. Hadde vi i Norge fått kjøpe utvanna klippfisk billigere så hadde nordmenn også spist mere klippfisk. Det er jo en høna og egget problemstilling. Men den store prisforskjellen er for meg uforståelig